Del 7. Varför är begreppen ”val” och ”förändring” så viktiga?

Detta inlägg är ett utdrag ur ett större dokument som finns under ”Val och förändring”, vilket sammanfattar centrala tankar i den här bloggen. Då det kan vara lite mastigt att läsa hela på en gång, så publicerar jag dokumentet del för del under några dagar.

-Varför är begreppen ”val” och ”förändring” så viktiga?

-Därför att det finns delar inom en som säger: ”Det är lätt att säga att man ska göra positiva val, men om du var i min situation, med min bakgrund, så skulle du förstå att det är omöjligt för just mig.” Men det är just det som är kärnan i resonemanget: med din bakgrund så saknar du ännu så länge förmågan att välja vissa saker, men det innebär inte att du inte kan lära dig att skapa exakt det liv som just DU behöver. Jag förstår att du inte kan göra valet att leva ditt liv så som någon annan lever sitt liv, och förvänta dig att bli lycklig av det. Men du kan få hjälp att se var du hindrar din egen utveckling, och hjälp att komma i kontakt med din potential för positiv förändring. Till slut så kommer du att befinna dig i en situation där du vet vad du vill och hur du skall skapa det. Då kan du välja att förverkliga din dröm och det du alltid längtat efter.