Del 6. Varför är begreppen ”val” och ”förändring” så viktiga?

Detta inlägg är ett utdrag ur ett större dokument som finns under ”Val och förändring”, vilket sammanfattar centrala tankar i den här bloggen. Då det kan vara lite mastigt att läsa hela på en gång, så publicerar jag dokumentet del för del under några dagar.


-Varför är begreppen ”val” och ”förändring” så viktiga?

-Därför att det finns delar av ens undermedvetna som faktiskt vill hålla en kvar i den nuvarande situationen, hur negativ den än är. Dessa negativa delar av ens medvetande är resultatet av smärtsamma upplevelser man har haft under sitt liv, och hur man reagerat på dem. Man har helt enkelt ”lärt sig” vissa saker om hur man tror att världen är beskaffad och hur den fungerar, vad som är möjligt och omöjligt osv. På de slutsatserna har man byggt sin nuvarande livssituation. Men det är möjligt att läka de sår som har orsakats av smärtsamma upplevelser, och när man väljer att göra detta så kommer hela ens syn på verkligheten och på vad som är möjligt att förändras.

Lämna ett svar