Del 3. Varför är begreppen ”val” och ”förändring” så viktiga?

Detta inlägg är ett utdrag ur ett större dokument som finns under ”Val och förändring”, vilket sammanfattar centrala tankar i den här bloggen. Då det kan vara lite mastigt att läsa hela på en gång, så publicerar jag dokumentet del för del under några dagar.

-Varför är begreppen ”val” och ”förändring” så viktiga?

-Därför att om man önskar skapa något nytt i sitt liv, så måste man välja att skapa det. Det man önskar skapa kan vara alltifrån förbättrad hälsa eller ekonomi, till att utvecklas socialt och få nya vänner osv, men poängen är att ingen annan kan göra det valet åt en. Andra människor kan hjälpa och stödja en, men i slutändan är det upp till en själv: väljer man att skapa det nu, eller väljer man att inte skapa det nu? Väljer man att agera på ett annorlunda sätt nu än vad man har gjort hittills, eller fortsätter man att göra som man alltid har gjort?

Lämna ett svar